Tervetuloa Suomeen, Katla!

 

Uusin vahvistus tiimiimme on ihana Katla, Sagogläntans Pippi Långstrump. Katla asuu sijoituksessa Hannan luona Jyväskylässä, jossa sen kämppäkavereina majailevat C-pentueen Kuje sekä australiankelpie Luka. Kuten Kujeestakin, on Katlasta tarkoitus leipoa treenikenttien monitaituri, jonka päälajina olisi agility. Toivon mukaan siitä tulee myös isona Agarwaen-pentujen äiti.

 

Vietimme viikonloppua melko pitkälti tien päällä Annan, Hannan ja Villen kanssa. Ajokilometrejä kertyi vajaa 2000km, ja raskain rupeama tehtiin Ruotsin puolella, kun pennunhakureissun pituudeksi tuli lauantaina noin kuusitoista tuntia. Etenkin menomatka kuitenkin sujui todella vaivattomasti, kun kaikki jännitimme perillä odottavia pennunpalleroita ja sitä, osuiko valintamme pennun suhteen oikeaan. Heti pennut tavattuamme tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että nappiin meni. Äitikoira Aliz tuli moikkaamaan meitä mielellään, ja kaikki neljä pentuakin olivat juuri niin vilkkaita riiviöitä kuin kahdeksanviikkoisista shelteistä voi odottaakin.

 

Olimme varanneet Katlalle oman häkin, leluja ja luita matkaa varten, mutta niitä ei tarvittu laisinkaan. Pikkusopuli nukkui kaikki kuusi tuntia tyytyväisenä Hannan sylissä ulkoilutaukoja lukuun ottamatta. Kertaakaan se ei viikonlopun aikana murehtinut taakse jäänyttä tuttua perhettään, vaan mukautui matkustamiseen kuin olisi aina ollut kanssamme. Yön vietimme Iissä rivitaloasunnossa, jonka Katla oli välittömästi haltuun. Se kävi tutkimassa kaikki nurkat häntä tötteröllä, leikki leluilla ja meidän kanssamme, söi ja meni nukkumaan. Se nukkui yönsä kiltisti, vimmasi muutaman tunnin aamulla meidän pakkaillessamme kamoja ja nukkui autossa kiltisti koko kotimatkan. Tauoilla pentu ehti nähti moottorikelkkoja ja meluisia huoltoasemien pihoja, mutta nekään eivät sitä hätkähdyttäneet.

Kotona Jyväskylässä se oli laittanut leikit pystyyn uuden kämppiksensä Kujeen kanssa, eikä sen suuremmin epäröinyt sielläkään. Aika huikea tapaus!

 

Olemme kaikki Katlan saapumisesta innoissamme. Useat sen emän takaa löytyvät koirat ovat tuttuja aiemmilta visiiteiltämme Ruotsissa, isän puolella taas on jotain uutta ja jotain vanhaa.
Jännittävää nähdä, mitä pienestä kahdeksanviikkoisesta poikasestamme vielä kasvaakaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *