Agarwaen-sheltit

Agarwaen-leiri 2017. Kasvatteja, omia koiria ja niiden sukulaisia.

 

Kasvatan shelttejä pienimuotoisesti Joensuussa. Tavoitteenani on kasvattaa paitsi kauniita ja tasapainoisen rakenteen omaavia shelttejä, myös luonteeltaan toimintakykyisiä ja ennen kaikkea terveitä sekä kestäviä shelttejä. Kasvateiltani ja jalostukseen käyttämiltäni koirilta tulee löytyä myös ominaisuuksia tavoitteelliseen harrastamiseen monipuolisesti eri lajien parissa. Ensisijaisesti kasvattini ovat kuitenkin perheenjäseniä.

 

Harrastan itse tavoitteellisesti koirieni kanssa agilityä, kilpailen SM-tasolla. Isoihin kisoihin lähdin heti ensimmäisen shelttini Mintun kanssa – olkoonkin että se vaati monia vuosia harrastamista ja kokemuksen keräämistä. Kilpailen koirieni kanssa myös tokossa ja rally-tokossa, minkä lisäksi käymme silloin tällöin myös näyttelyissä. Kesäisin harrastamme vaeltamista, joten riippusillat, vetolautat, kosket ja monet muut epäilyttävät asiat ovat tulleet koirillemme tutuiksi retkillämme.

 

Ensimmäiset Agarwaen-sheltit syntyivät maailmaan vuonna 2011. A-pentueen emä on Minttu, josta tuli senhetkisen jalostustyöni kantanarttu. ”Mintun linjan” jouduin kuitenkin pääsääntöisesti hylkäämään vuonna 2017, kun saman vuoden aikana jälkeläisistä löytyi monia terveydellisiä vikoja. D-pentueesta Drogon Blackwindillä on peitsihammas, Daio Viserionilla kinnervika ja Daggry Rhaegal jouduttiin lopettamaan vain 4kk ikäisenä suolistovaivojen (PLE, proteiininimeytymishäiriö) vuoksi. Samaan aikaan juuri pentunsa saanut Cirni Fallstar paljastui kinnervikaiseksi.
Koirat ovat muuten ihania – kauniita, hyväluonteisia ja luustoltaan terveitä. Tässä oli kuitenkin liikaa perinnöllisiä vikoja vielä hyvin pienen linjan tarpeiksi, joten päätin jättää nartut pois jalostuksesta kokonaan.

Olen käynyt kasvattajan peruskurssin (2011), kennelnimi Agarwaen on myönnetty minulle 2012. Olen suorittanut myös koulutusohjaajan peruskurssin (2016).
Lisäksi toimin kotiseurani Pohjois-Karjalan Seurakoirat PoKS ry:n agilityjaoston vetäjänä ja webmasterina.

Mikäli olet kiinnostunut kasvateistani tai kasvatustoiminnastani, ota yhteyttä sähköpostitse laura.pitkanen @ agarwaen.org .